Kärleken mellan kaffe och arbete

Kärleken mellan kaffe och arbete

Det starka bandet mellan kaffe och arbete är en grundläggande del av vårt moderna samhälle och själva kärnan i dagens arbetsliv. Medarbetare som söker efter något smakrikt att komplettera sin arbetsdag med har funnit fördelarna med en god kopp kaffe och visar få tecken på att vilja sluta med koffeinintaget.

Vi vet att kaffe och jobb är en evig kärleksaffär - men vad är deras ursprungliga historia och vad exakt är det som gör den här kärleken så stor?

Läs mer

Det här kan hända om du dricker för lite vatten på jobbet

Det här kan hända om du dricker för lite vatten på jobbet

Tinningen bultar, halsen och läpparna känns torra och kollegans röst låter mer och mer irriterande. Känner du igen dig? Det som du och många andra upplever är tidiga tecken på uttorkning, något du enkelt kan motverka – genom att dricka ett par extra glas vatten. Lättillgängligt vatten på din arbetsplats kan hjälpa dig på vägen.

Läs mer

Har du tröttnat på ”det gamla vanliga” vattnet?

Har du tröttnat på ”det gamla vanliga” vattnet?
Har du tröttnat på ”det gamla vanliga” vattnet? Ibland kan man bli trött på att dricka vanligt vatten – varför inte prova att ge vattnet en liten twist i sommar? Frys in iskuber med färska bär, frukt eller kryddor och använd dem i ditt vattenglas eller varför inte prova att smaksätta vattnet för att pigga upp din arbetsdag och ge dig lite extra energi?   Följ de fyra enkla stegen i bilden nedan och du får sommarens kanske godaste glas vatten! 1. Välj dina favoritingredienser 2. Tillsätt i ditt glas eller flaska med friskt vatten
Läs mer

Uttorkning: Faktiska fakta

Uttorkning: Faktiska fakta
Håll dig uppfriskad med ett glas kylt vatten!

Vatten utgör över två tredjedelar av människokroppen. Vatten hjälper till att mjuka upp lederna och ögonen, hjälper matsmältningen, spolar bort avfall och toxiner och håller huden frisk. 

Tidiga varningstecken på uttorkning:

• törstig och yr • torr mun • trötthet  • mörkfärgad och starkt luktande urin • kissar mer sällan än vanligt

Läs mer

7 hälsosamma snacks att äta vid skrivbordet!

7 hälsosamma snacks att äta vid skrivbordet!

När förmiddagssuget slår till eller när du oundvikligen når eftermiddagssvackan, väljer du då ett hälsosamt mellanmål som bibehåller din näringsnivå eller väljer du istället något sött för att snabbt få i dig socker som sedan lika snabbt får din energi att dala igen?

Läs mer

Kommer du ihåg att ta hand om ditt välbefinnande under arbetsdagen?

Kommer du ihåg att ta hand om ditt välbefinnande under arbetsdagen?

"Jag ska ta hand om mig själv, äta hälsosammare, träna mer, stressa mindre, unna mig tid för mig själv ..." låter det bekant?

 

Nytt år nya löften. Även om du själv inte har nyårslöftet att ta bättre hand om dig så är detta ändå något många har i tankarna i början på ett nytt år.  Nytt år – nystart – ett bra tillfälle att se över sina vanor, kanske bli av med dåliga sådana och samtidigt skaffa sig en mer hälsosam vardag.

Läs mer

Öka dina kaffekunskaper – här kommer de rätta svaren på vårt stora kaffequiz!

Öka dina kaffekunskaper

I samband med Internationella kaffedagen lanserade vi ett kaffequiz som testade respondenternas kaffekunskaper med tio kluriga frågor. Nu avslöjar vi vad deltagarna på quizet faktiskt vet om drycken vi älskar. Se de rätta svaren och öka din egen kaffekunskap på samma gång!

Nästan 90% av respondenterna visste hur orostat kaffe såg ut. De gråaktiga fröerna av kaffebäret ändrar färg och ökar i storlek, men likheten mellan de orostade och rostade kaffebönorna är fortfarande klart märkbar.

Läs mer

10 saker vi älskar med kaffe

10 saker vi älskar med kaffe

Internationella kaffedagen var lördagen den 1 oktober, men vi på Eden firar kaffet under hela oktober månad. I firandet av kaffedagen samlade vi ihop 10 anledningar till att älska kaffe.

1. Kaffe är naturligt

Kaffe är en naturlig produkt som kan drickas i sin renaste form som en espresso eller en americano. Kaffe är laddat med antioxidanter och nyttiga näringsämnen som är bra för din kropp. Vitaminer som är inkluderade är: Vitamin B3, Magnesium, Vitamin B2, Vitamin B5 och Mangan och Kalium.

2. Kaffearom

Läs mer

Pages