Vad är källvatten och hur skiljer det sig från mineralvatten?

Vatten och välbefinnande

Vad är källvatten? Både mineralvatten och källvatten härstammar från underjordiska källor, och båda kan spontant dyka upp till ytan eller utvinnas med olika tekniker som sonder, brunnar, dike eller gallerier.
Den viktigaste skillnaden mellan källvatten och mineralvatten är att den senare har en fast mineralsammansättning, medan källvatten inte har det. Båda är emellertid rena och ger samma fördelar

 

Naturligt källvatten: dess huvudsakliga egenskaper

För att vatten enligt lag ska kunna anses vara naturligt källvatten måste det:
 - Vara dricksvatten från underjordiska källor.
- Framkomma spontant eller extraheras med tekniska medel.
- Ha naturliga renhetsfunktioner som gör att det är drickbart.
- Resten av dess väsentliga egenskaper måste vara konstant inom gränserna för naturliga variationer.

Fördelar med käll och-mineralvatten

De viktigaste fördelarna med mineralvatten, oavsett ursprung, finns i dess sammansättning.
Även om det finns vissa skillnader beroende på källan som vattnet kommer från, tenderar det att vara rikt på kalcium, magnesium, sulfat och järn.
Kalcium är viktigt för att hålla en tillräcklig bentäthet, att dricka minerallvatten stärker alltså dina ben och förhindrar skelettsjukdomar som osteoporos.
Magnesium är ett mineral som ansvarar för att förstärka vårt immunologiska system, medan sulfater har mycket kraftfulla detoxegenskaper. Järn, å andra sidan, hjälper till att förhindra åldrande och är viktigt för att transportera syre.
Utöver dessa 4 mineraler, kan underjordiskt vatten också innehålla andra viktiga mineraler som natrium, zink, kalium och klorid, som också ger många hälsofördelar.

Andra fördelar

- Käll- eller mineralvatten hjälper till att återställa vår elektrolytbalans. Elektrolyter finns i blod, urin och kroppsvätskor. Genom att hålla dem balanserade byggs en god blodcirkulation, och en sund muskelfunktion, upp.
- Förhindrar tandkaries.
- Ger en underbar naturlig behandling mot ledvärk och svullnad.
- Bidrar till kardiovaskulär hälsa, dvs. Förebyggande av hjärt-och kärlsjukdomar.
- Hjälper till att reglera ditt kolesterol.
- Förhindrar njursten, eftersom mineralvatten innehåller både magnesium och kalcium som hjälper till att minska kalciumoxalat (orsaken till njursten).
- Det är särskilt fördelaktigt för gravida kvinnor, eftersom det är viktigt att hålla vätskebalansen i kroppen för att föda ett friskt barn.
- Det förstör också bakterier som orsakar virus- och bakterieinfektioner, vilket maximerar din kropps förmåga att arbeta samt förebygga näringsbrist.

Vi på Eden erbjuder alltid en variation av populära källvattenkylare som bidrar till en godare hälsa – Ta del av vårt breda och klimatsmarta sortiment här

Relaterade inlägg