Eden Springs meddelar förvärv av Nestlé Waters Direct

Edens värld
  • Efter förvärvet kommer Eden Springs vatten- och kaffekundbas att uppgå till cirka 1 miljon kunder.
  • Den nya skalan på verksamheten möjliggör för ytterligare förbättra Eden att ytterligare förbättra service och utbud för kunder runtom i Europa

Eden Springs har bekräftat förvärv av fem företag inom vattenkylarbranschen från Nestlé Waters Direct (NWD), som ingår i Nestlé Waters. Affären innebär anskaffning av NWDs vattenkylarverksamhet i fem Europeiska länder.

Eden Springs, som har sitt huvudkontor i Schweiz, erbjuder redan sin vatten- och kaffeservice till kontor i 15 länder. Förvärvet innebär inträde på nya marknader i Tyskland, Ryssland och Portugal, samt en förbättrad position i Polen och Nederländerna. Förvärvet från NWD ökar på Edens kundbas av aktivt användande kunder från över 650 000 till cirka en miljon.

Förvärvet speglar Eden Springs förtroende för att den nuvarande och framtida tillväxten av den Europeiska vatten- och kaffemarknaden kommer att fortsätta, och ser affären som en möjlighet att stärka dess förmåga att erbjuda utmärkta dryckeslösningar för kontor.

Raanan Zilberman , verkställande direktör vid Eden Springs, kommenterade: ”Förvärvet av Nestlé Waters Direct är ytterligare en viktig milstolpe i Edens långsiktiga mål att bli den viktigaste leverantören av vatten- och kaffetjänster inom den Europeiska arbetsvärlden. Det kommer att leda till tillväxt i framtiden och tillåta oss att expandera i bägge verksamheterna, både vatten och kaffe. Den nya skalan på verksamheten kommer att tillåta Eden att fortsätta investera i sin utmärkta service och produktinnovation för våra nuvarande och framtida kunder i Europa.”

Eden Springs lanserade sin första vattenverksamhet år 1997, och expanderande till Frankrike, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Polen och andra europeiska länder. År 2010 utökade Eden sitt sortiment till att inkludera kaffetjänster (OCS), vilket erbjöd företag en helhetslösning för alla deras vatten- och kaffebehov. En stark servicekultur har hjälpt Eden att utöka sin kundbas av ledande organisationer, organ inom den offentliga sektorn, samt små och medelstora företag runtom i Europa.

Zilberman tillade: ”Hos Eden är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder produkter som är oumbärliga för deras anställdas välbefinnande och att vi kan förbättra kundernas upplevelse av våra tjänster. I och med detta förvärv är vi glada och entusiastiska, samt engagerade i vårt mål att kunna fortsätta med vårt uppdrag att ge energi åt europeiska arbetsplatser genom fräscha och spännande lösningar för vatten och kaffe.”

Förvärvet förutsätts uppfylla sedvanliga lagstadgade och andra godkännanden, och bägge parter arbetar för att avsluta transaktionen inom de kommande månaderna.

Relaterade inlägg