Ledande på marknaden för klimatåtgärder

Eden Springs hjälper tusentals europeiska kunder att vidta åtgärder mot klimatförändringarna genom sitt CarbonNeutral®-program.
Edens värld

Eden Springs International, Europas ledande leverantör av vatten och kaffe till arbetsplatsen, har kompenserat över 141 000 ton koldioxid sedan 2010 - motsvarande mer än 1,4 miljoner flygningar i ekonomiklass från London till Berlin eller över 16 500 bilresor runt jorden.

För sju år sedan förstod Eden Springs värdet av att stärka sitt rykte som ett ansvarstagande företag genom att hjälpa sina europeiska kunder att vidta åtgärder mot klimatförändringar genom upphandling av certifierade CarbonNeutral vatten- och kaffelösningar.

Genom att välja en certifierad CarbonNeutral-lösning från Eden Springs kan företag minska sin egen miljöpåverkan och bidra till kollektiva klimatåtgärder, detta genom att minska det globala koldioxidutsläppet och leverera hållbara utvecklingsresultat till klimatkänsliga samhällen.

För varje ton koldioxid som släpps ut genom installation av en Eden vatten- eller kaffemaskin, samt det första årets användning av maskinen, köps en utsläppsrätt från ett högkvalitativt projekt för att minska utsläppen till noll.

Under de nästkommande två åren har Eden valt att stödja ett projekt som inte bara minskar utsläpp utan också levererar rent dricksvatten till lokala samhällen. ”Guldstandard”-projektet, baserat i Malawi, Uganda, Rwanda och Eritrea, ger rent dricksvatten till landsbygder genom reparationer av trasiga borrhål.

Catherine Stidwell, marknad- och kommunikationschef på Eden: "Vi är stolta över att behålla vår CarbonNeutral-certifiering i hela vår verksamhet i Europa och fortsätter att visa vårt engagemang för att minska vår klimatpåverkan på ett mycket effektivt sätt. Genom att välja en vatten- eller kaffelösning från Eden Springs kan våra kunder inte bara säkra en högkvalitativ upplevelse för sina anställda och kunder, men också bidra positivt till företagets eget miljö- och sociala ansvar. "

Relaterade inlägg