Kärleken mellan kaffe och arbete

Välbefinnande på jobbet

Det starka bandet mellan kaffe och arbete är en grundläggande del av vårt moderna samhälle och själva kärnan i dagens arbetsliv. Medarbetare som söker efter något smakrikt att komplettera sin arbetsdag med har funnit fördelarna med en god kopp kaffe och visar få tecken på att vilja sluta med koffeinintaget.

Vi vet att kaffe och jobb är en evig kärleksaffär - men vad är deras ursprungliga historia och vad exakt är det som gör den här kärleken så stor?

Prestationskraft
Kaffe har visat sig ha en direkt och betydande effekt på arbetstagares prestation, så en daglig dos av koffein har en stor inverkan på hela arbetsplatsens prestationer. Koffein ger de anställda den viktiga energin som krävs för att fungera effektivt och produktivt under höga arbetsbelastningar. Koffeinet tas upp i blodet på bara några få minuter och resulterar i energi som kan vara i flera timmar.
Vågen av energi som sänds till våra centrala nervsystem från en tidig kopp kaffe på morgonen håller oss vakna och alerta och lämnar vårt sinne öppet för logiskt tänkande och förmåga att prestera på arbetsplatsen.  Inte bara det, kaffe kan även lindra den värk och smärta som ofta är förknippade med kontorsarbete: nacke, axlar, underarmar och handleder.  Kaffe håller personalen pigg och i form under hela dagen.

Kaffekultur
Idag är kaffepausen både en självklar och viktig del av arbetstagares arbetsdag. En kaffepaus ger de anställda en chans att umgås med sina kollegor, fylla på både vätskebalansen och den mentala energin. Dessa regelbundna kaffepauser ser till att de anställda håller sig pigga och stimulerade under prestationskrävande dagar.

Hälsofördelar
Förutom de stora professionella och sociala fördelarna med kaffe på arbetsplatsen har förhållandet mellan kaffe och arbete visat på stora hälsofördelar. Om du dricker fyra eller flera koppar kaffe per dag kan du minska risken att drabbas av diabetes med så mycket som 50 %. 
I en mer vardaglig mening bidrar koffeinet till nöjdare arbetare. Koffein skickar fettsyror till blodet för att absorberas och omvandlas till energi och minska trötthet som ofta uppkommer under arbetsdagen.  Bara genom att känna en svag doft av en kopp kaffe kan risken för stress som orsakats av sömnsvårigheter minskas – koffein är kraftfullt!

Förhållandet mellan kaffe och arbete är skapat för att hålla för evigt och ger anställda över hela världen energi med långsiktiga fördelar - det är inte svårt att förstå varför detta förhållande inte bör brytas. Om du är redo att ge dina kollegor sina drömmars kaffemaskin så står Eden Springs till din hjälp. Vi erbjuder arbetsplatser kaffelösningar med styrkan att kunna maximera ditt företags produktivitet – och hålla din arbetskraft glad och vätskebalanserad hela dagen!

 

Relaterade inlägg