Kaffe är källan till extra energi på arbetsplatsen

Gott kaffe

När vatten kan ses på som basen för välmående och produktivitet, ger kaffe den extra energin som skapar skillnaden mellan bra och utmärkta prestationer. För de flesta av oss går ingenting upp mot lukten och smaken av nybryggt kaffe.

När vi startar med en ny arbetsuppgift, som kräver extra koncentration, är ofta det första vi gör att fylla kaffekoppen. Kaffe som ofta dricks för njutningens skull, har visat sig vara en källa till både produktivitet och energi. Kaffe är också den mentala stimulansen som håller människor fokuserade och kreativa. 

Nyare forskning bekräftar ännu en gång, att koffein förstärker och fokuserar vår mentala och fysiska förmåga. Vetenskap visar att det aktiverar flera av hjärnans funktioner, som uppmärksamhet, koncentration, planläggning och problemlösning. Källor som Mayo Clinic och Harward Medical School rekommenderar ett regelbundet intag av kaffe för att reducera risken för diabetes och även flera typer av cancer. Som många andra saker i livet, är kaffe sunt, så länge som det dricks i moderata mängder. 

Relaterade inlägg