10 saker vi älskar med kaffe

Gott kaffe

Internationella kaffedagen var lördagen den 1 oktober, men vi på Eden firar kaffet under hela oktober månad. I firandet av kaffedagen samlade vi ihop 10 anledningar till att älska kaffe.

1. Kaffe är naturligt

Kaffe är en naturlig produkt som kan drickas i sin renaste form som en espresso eller en americano. Kaffe är laddat med antioxidanter och nyttiga näringsämnen som är bra för din kropp. Vitaminer som är inkluderade är: Vitamin B3, Magnesium, Vitamin B2, Vitamin B5 och Mangan och Kalium.

2. Kaffearom

Antingen tycker du om doften av kaffe eller inte, men för en riktig kaffeälskare finns det inget bättre än doften av nybryggt kaffe.

3. Kaffesmak

Inget slår smaken av ett riktigt kvalitetskaffe, antingen färskbryggt kaffe av hela bönor eller den intensiva smaken från en nypressad Espresso.

4. Kaffebarer

Du ser dem överallt och de har gjort kaffedrickandet till en social och avkopplande upplevelse.

5. Variationen av bönor

Precis som druvor ger vinet sin egen smak, ger varje kaffeböna sin unika smak på kaffet. Kaffe växer i många olika länder och precis som för druvor spelar både den yttre miljön och typen av jord som kaffeplantorna växer i vilken smakprofil som kaffebönan kommer att utveckla.

6. Variationen i drycker

Iskaffe, snabbkaffe, espresso, cappucino, cortado, machiatto, ingen annan dryck har en sådan variation som kaffe! Du kan njuta av drycken både kall, varm, fryst och till och med i bakad form.

7. Kaffemärke

Bland de otaliga kaffeproducenterna runt om i världen hittar man ofta sin personliga favorit som man skapar sin egen förkärlek till.

8. Flexibilitet

Vilken annan dryck kan du avnjuta oavsett yttre miljö, en rykande varm espresso en snöig vinterdag eller en kall frappucino en het sommardag! Visst kan man inte annat än att älska flexibiliteten av kaffe.

9. Kaffe är universellt

Vart du än tar dig i världen så kan du garanterat får tag på en kopp kaffe. Kaffe förbinder människor både socialt och i arbetslivet.

10. Gör underverk för dina växter

Avslutningsvis, visste du att genom att tillföra kaffesump i jorden minskar du pH-värdet i jorden vilket ger dig färggrannare blommor och ser till att sniglar och myror håller sig borta! 

Relaterade inlägg