5 tips för att komma ihåg att dricka vatten i sommar!

Vatten och välbefinnande

Vi kommer sällan ihåg att dricka tillräckligt med vatten på arbetsplatsen. I sommarvärmen är det särskilt viktigt att se till att man får i sig vätska då vår kropp behöver ännu mer vatten när vi svettas. En bra tumregel är att dricka 1,5- 2 liter vatten om dagen. 

Har du svårt att koncentrera dig på jobbet? Det kan mycket väl bero på att du inte har kommit ihåg att dricka tillräckligt med vatten! Här kommer fem enkla tips för att komma ihåg att dricka vatten:

  • Gör ditt vatten mer spännande.

Gör ditt vanliga glas vatten till en uppfriskande njutning genom att pressa ner saften av en apelsin i vattnet. Samtidigt får kroppen en sund dos C-vitaminer. Krossade färska myntablad funkar också fantastiskt i vattenglaset!

  • Sätt smak på vattenupplevelsen

Det finns inte som släcker törsten bättre än ett glas isvatten. Varför inte göra glaset mer intressant genom att göra iskuber med smak? Jordgubb, blåbär, hallon eller till och med kiwi är alla bra alternativ.

  • Ladda ner en app till din mobil eller dator

Vattendrickande hjälper dig att hålla koncentrationen uppe. Smartphone- eller datorappar, såsom Eden Body Guard påminner dig om att dricka och hjälper dig att hålla koll på hur mycket vatten du dricker.

  • Skaffa dig en ordentlig vattenflaska

Markera dina egna tidsmässiga mål på flaskan med en vattenfast penna. Du kan t.ex.sträva efter att ha druckit en fjärdedel av flaskan innan kl 10 på förmiddagen. På så sätt håller du koll på hur mycket vatten du dricker dagligen.

  • Ät ditt vatten!

Tycker du att det är svårt att dricka den rekommenderade mängden vatten? Dra nytta av de matvaror som kan bidra till ditt vätskeintag, så som gurka, sallad och vattenmelon.

Relaterade inlägg