Klimatkompenserat – Eden Springs har lösningarna för miljö- och socialt medvetna kunder

Edens värld

Eden Springs, Europas ledande leverantör av vatten- och kaffelösningar för kontorsmiljöer, har klimatkompenserat över 184 000 ton CO2 sedan 2010. Detta motsvarar drygt 380 000 flygresor över Atlanten! 

Det var i samband med den årliga utvärderingen och certifieringen som tillhandahålls av The CarbonNeutral Company som denna milstolpe inom Eden Springs miljöarbete uppmärksammades. 

Företag som vill minska sin egen miljöpåverkan och bidra till att motverka globala klimatförändringar kan med fördel välja Eden Springs certifierat klimatneutrala vatten- och kaffelösningar. 

Sedan 2010 har Eden Springs arbetat för att frivilligt mäta och klimatkompensera sina utsläpp till fullo. För varje utsläppt ton koldioxid köper vi utsläppsrätter där pengarna går till olika miljöprojekt. I år har Eden Springs valt att investera i ett projekt som inte bara påverkar miljön positivt genom att sänka utsläppen av växthusgaser i atmosfären, utan även ger mätbara ekonomiska effekter i det lokala samhället. Vi har valt att stödja det prisbelönta Meru and Nanyuki Community Reforestation Project, som planterar träd i stor skala på Mount Kenyas sluttningar. Hittills har man planterat mer än 6,6 miljoner träd. 

Edens Springs VD Raanan Zilberman är nöjd med att kunna bidra till detta: ”Vi är mycket stolta över vår europeiska certifiering som klimatneutralt företag. Vi är fast beslutna om att fortsätta arbetet med att minska vår miljöpåverkan, och ett sätt är att stödja projekt för exempelvis koldioxidkompensation. Kunder som väljer en vatten- eller kaffelösning från Eden Springs kan vara säkra på att inte bara få högklassiga drycker för anställda och kunder, utan även på att de bidrar till att förbättra miljön och människors livssituation i utvecklingsländerna.” 

Eden Springs har som mål att klimatkompensera till 100 % för alla produkter och på alla marknader där företaget är verksamt. Mer information om Eden Springs och företagets CSR-aktiviteter finns på https://www.edensprings.se/om-oss/socialt-ansvar 

Relaterade inlägg