Utgivningsdatum: Maj 2018

Inledning

Denna kakpolicy ("Kakpolicyn") ger detaljerad information om hur Eden Springs Sweden AB ("EDEN") använder kakor, inklusive typerna och syftena med de kakor som används av vår webbplats www.edensprings.se ("Webbplatsen"), samt dina rättigheter när det gäller att inaktivera kakor.

Användning av kakor

Kakor tillåter oss att bland annat komma ihåg dina preferenser och känna igen dig vid framtida besök.  Detta uppnås genom att lagra viss information på din enhet.

Vad är en kaka?

En kaka är en fil som laddas ned till en användares enhet i syfte att lagra data som kan uppdateras och återställas av den enhet som ansvarar för installationen.

När du öppnar webbplatsen och ger ditt samtycke till att de ska installeras, installeras små filer med information på din enhet (dator, surfplatta, mobiltelefon, etc.). Dessa filer (vilka är kakorna) utgör en del av den teknik som krävs för att webbplatsen ska fungera korrekt och de är inte i sig skadliga.

Kakor installeras och lagras på din enhet och tillåter spårning av din Internet-aktivitet.

Du kan helt inaktivera kakor i dina webbläsarinställningar. Du kan inaktivera kakor, men webbplatsen eller vissa av dess avsnitt kanske inte fungerar korrekt.

Vilken typ av kakor använder vi?

 

Beroende på vilken enhet som hanterar dem kan kakor vara:

  • Kakor från första parten: Det är kakor som skickas till användarens enhet från en dator eller domän som hanteras av webbutgivaren själv och från vilken den tjänst som användaren begärde tillhandahålls.
  • Tredjeparts-kakor: Dessa kakor skickas till användarens enhet från en dator eller domän som inte hanteras av webbutgivaren, men av en annan enhet som behandlar data som erhållits från kakorna.

Webbplatsen använder både kakor från första parten och från tredje part.

Kakor kan också kategoriseras beroende på hur länge de är aktiverade:

  • Session-kakor: En typ av kaka som är utformad för att samla och lagra data medan användaren bläddrar en webbsida. De används ofta för att lagra information som endast är användbar för att erbjuda en tjänst som användaren bara begär en gång (t.ex. en lista över inköpta produkter).

 

Permanenta kakor: En typ av kaka där data förblir lagrade på enheten och kan nås och bearbetas under en period som fastställts av den organisation som ansvarar för kakorna, vilket kan vara allt från några minuter till flera år.

Webbplatsen använder både våra permanenta och sessionskakor.

Vad använder webbplatsen kakor för?

  • Tekniska kakor: Dessa kakor tillåter användaren att bläddra igenom en webbplats, plattform eller applikation och använda olika alternativ eller tjänster däri. Till exempel styrning av trafik och kommunikation av data, identifiering av sessionen, åtkomst till begränsade områden, att minnas en beställning, genomförande av en inköpsprocess, ansökan om registrering eller deltagande i ett evenemang, användning av säkerhetsfunktioner medan du surfar, lagring av innehåll för att dela videor eller ljud, eller för att dela innehåll via sociala medier.
  • Anpassningskakor: Dessa kakor tillåter användaren att komma åt tjänsten med några allmänna funktioner som är fördefinierade enligt vissa kriterier på användarens enhet. Till exempel språk, typ av webbläsare genom vilken tjänsten är tillgänglig, regional konfiguration där tjänsten är tillgänglig från, etc.
  • Analytiska kakor: Dessa kakor tillåter den enhet som ansvarar för dem att spåra och analysera beteendet hos användarna på de webbplatser som de är länkade till. Informationen som samlas in via denna typ av kakor används för att mäta aktiviteten hos webbplatser, applikationer och plattformar och för att definiera webbläsarprofiler av användarna av nämnda webbplatser, applikationer och plattformar, i syfte att göra förbättringar baserade på analysen av data om användarnas användning av tjänsterna.
  • Reklamkakor: Dessa kakor hjälper en att så effektivt som möjligt hantera det annonsutrymme som, i förekommande fall, utgivaren har inkluderat på en webbplats, applikation eller plattform från vilken den begärda tjänsten tillhandahålls, utifrån kriterier som det publicerade innehållet eller den frekvens som annonserna visas.
  • Kakor för beteendeannonsering: Dessa kakor tillåter så effektivt som möjligt hanteringen av det annonsutrymme som, i förekommande fall, utgivaren har inkluderat på en webbplats, applikation eller plattform från vilken den begärda tjänsten tillhandahålls. Dessa kakor lagrar information om användarnas beteende som erhållits genom fortsatt övervakning av deras vanor. Detta möjliggör utveckling av en specifik profil för att visa reklam grundat på detta.

Webbplatsen använder kakor för ovannämnda ändamål.  För mer information och en lista över specifika kakor vi använder, se: Kakor i Använd.

Vi använder remarketing-verktyget AdWords ™ från Google. Med det här verktyget kan vi publicera annonser på Googles innehållsnätverk baserat på tidigare besök av användare på vår webbplats. För att åstadkomma detta inkluderar vissa sidor på webbplatsen en kod som heter \ "remarketing tag \". Dessa taggar låter dina webbläsarkakor läsas och konfigureras för att bestämma vilken typ av specifik annons som ska visas för användaren, baserat på element som är relaterade till ditt besök på vår webbplats. Till exempel, den valda sökvägen, var du bläddrade, de specifika sidorna du besökte eller de handlingar som utförts. Remarketing-listorna som skapas på detta sätt sparas i en databas på Googles servrar, där alla kak-ID som är associerade med varje lista eller intressekategori lagras. Den erhållna informationen möjliggör endast identifiering av en viss webbläsare. Google kan inte identifiera den specifika användaren endast med den här informationen.

Hur kan du inaktivera kakor?

Du kan ställa in dina webbläsarinställningar för att avvisa alla kakor. Det är dock möjligt att vissa funktioner eller tjänster på webbplatsen inte fungerar korrekt utan kakor. De flesta webbläsare låter dig helt avaktivera kakor, så att du kan när som helst välja vilka kakor du vill arbeta på den här webbplatsen genom att justera dina webbläsarinställningar. Du hittar mer information i dina webbläsarinställningar. Nedan tillhandahåller vi länkarna till de viktigaste webbläsarnas webbplatser: