VITALISERAR SVERIGE OCH EUROPA

Om oss

Eden Springs är Europas ledande leverantör av vatten- och kaffelösningar för arbetsplatsen.

Alla kontor måste kunna förse personal, kunder och besökare med vatten och kaffe eftersom vatten och kaffe står för 80 % av alla drycker som konsumeras på arbetsplatsen. 
Eden har lösningen för alla behov!

Vatten från Eden
Med vårt stora utbud av källvattenkylare, filterkylare och 0,5l vattenflaskor har vi med all säkerhet lösningen för just ditt kontor.
Varje år förser vi Europa med ...  

 • 800 miljoner liter vatten, vilka levereras till
 • en miljon företag och hushåll i 
 • 18 länder.

Kaffe från Eden
Vi tillhandahåller kaffe till alla typer av arbetsplatser. Vi har ett stort utbud av kaffemaskiner och kaffekapslar, hela och malda bönor samt filterkaffe.
Vi samarbetar med kända märken som Arvid Nordquist, Zoégas, Molinari och Lavazza.

VÅR VISION ÄR ATT BLI ALLAS ÖNSKADE VATTEN- OCH KAFFELEVERANTÖR

Vision

Nedanstående värderingar utgör grunden till Edens företagskultur och vägleder vår verksamhet både internt och externt:

 • Vi bryr oss om:   
  • allt när det handlar om din arbetsplats kaffe- och vattenbehov, samt har som målsättning att utan dröjsmål bistå dig när du behöver. 
  • våra kunder, miljö, människor och att vår verksamhet är etisk och ansvarstagande.   
  • vår personal och strävar efter att vara en bra arbetsgivare (A Great Place to Work®).
 • Kvalitetsmedvetna: Vi anstränger oss för att tillhandahålla produkter av högsta kvalitet och samarbetar därför med erkända leverantörer och organisationer.
 • Välbefinnande: Vi brinner för produkter och metoder som bidrar till en hälsosam och produktiv livsstil på både din och vår arbetsplats.
 • Ledarskap: Vi strävar efter att vara en förebild för, och främja ett ansvarstagande sätt att leverera vatten och kaffe till hela Europa.

Eden Springs blir koldioxidneutrala i hela Europa

Efter nästan 10 års dedikerade hållbarhetsinsatser beslutade Eden Springs som Europas ledande leverantör av vattenlösningar till kontor, att 2018 gå ett steg längre för att bli Europas största certifierade CarbonNeutral vatten- och kaffeservice företag. Även våra produkter, såväl som första årets förbrukning av dem är dessutom CarbonNeutral certifierade.

Detta betyder att varje enskild aktivitet, från det att våra medarbetare lämnar hemmet för att åka till jobb, till varje steg i leveranskedjan – från distribution till installation, har ett nettoutsläpp av koldioxid som är noll.

Läs mer

VI GER TILLBAKA – BÅDE LOKALT OCH GLOBALT

Vi stödjer organisationer som gör skillnad när det gäller hälsa och välbefinnande för individer och samhället. Vi mäter effektiviteten i våra donationer, så att de ger riktiga förändringar och inte bara blir en tom gest.

Vi försöker att ge tillbaka till de områden där vi har verksamhet, speciellt till behövande. Vi hjälper till på många olika sätt, exempelvis genom att stödja lokala välgörenhetsorganisationer och tillhandahålla vatten till sport- och välgörenhetsevenemang. 

Eden Springs har i år valt att sponsra Missing People. Missing People är en ideell förening som publicerar efterlysningar och hjälper polis och anhöriga att arrangera skallgångar, dykningar och hundspårningar när personer försvinner spårlöst, med målet att rädda liv.

Vi bryr oss även om människor som bor i utsatta områden. Vi stödjer samhällen där rent vatten är en bristvara, eller där barn inte alltid har möjlighet att gå i skola.   

Genom People Help People – One World hjälper vi människor i Centralafrika med vatten, bostäder samt grundläggande sjukvård och utbildning.  

EN MILJON KUNDER FÖRLITAR SIG PÅ VÅRA EXPERTKUNSKAPER

Vi har mer än 20 års erfarenhet av att sköta vår organisation och ta hand om våra anställda – vi erbjuder välsmakande vatten och kaffe samt pålitlig service.

Fler än en miljon kunder runt om i Europa litar på att vi tar hand om deras behov av vatten och kaffe, hemma och på kontoret.

Produktexperter

Vi sätter vattenkvaliteten främst, oavsett om det gäller vårt eget utvalda källvatten eller ditt filtrerade kranvatten.

Vi utför noggranna provtagningar för att säkerställa att vattnet är rent och uppfyller alla EU-krav och nationella bestämmelser.

Vårt kaffe och våra kaffemaskiner är noggrant utvalda från de bästa märkena och ledande tillverkare. 

Serviceinriktade experter

Vi anser att det bästa sättet att ge dig service är att förstå dig och lösa dina problem innan de uppstår. 

Att lyssna på dig, vår kund, är vår högsta prioritet. 

Våra fem löften till dig som kund syftar till att ge dig den service du har rätt att förvänta dig – alla dagar i veckan.

 1. Snabb installation av utrustningen 
 2. Nöjd kund-garanti 
 3. Bästa möjliga hygien 
 4. Punktliga leveranser 
 5. Snabba lösningar på tekniska problem

Om du har synpunkter eller frågor ber vi dig att kontakta oss! Vi ser fram emot ditt samtal.

LÄS MER
Experter på välbefinnande

Vi vet redan att du bryr dig om dina anställda. Det gör vi också! 

Under de senaste 20 åren har vi förbättrat hälsan och välbefinnandet hos miljoner anställda och kunder genom att tillhandahålla vatten och kaffe av högsta kvalitet.  

Visste du att rent, hälsosamt dricksvatten är en av de mest kostnadseffektiva insatserna för att få ett hälsosammare och mer produktivt företag? Dricksvatten av hög kvalitet ökar välbefinnandet genom att minska risken för kroniska sjukdomar, sänka kostnaderna för sjukfrånvaro och bidra till ökad trivsel.  

Ljuvligt, nybryggt kaffe på arbetsplatsen älskas av både personal och kunder. Alla uppskattar gesten och känner större lojalitet. Kaffe ger energi och höjer på så vis också produktiviteten.

Läs mer om trivsel på kontoret i vår blogg och prenumerera på vårt nyhetsbrev. 

LÄS MER

CERTIFIERINGAR

Eden certifieringar

Vi är certifierade av följande branschorganisationer: Watercoolers Europe och Nordic Water Cooler Association (NWCA).

Alla våra produkter är dessutom certifierade som 100% koldioxidneutrala av Carbon Neutral Company.

LÄS MER

JOBBA HOS EDEN

Karriär

Eden Springs är Sveriges ledande vatten- och kaffeleverantör med mer än 20 års erfarenhet av att betjäna arbetsplatser och privatpersoner. Vi sätter kunden i centrum och strävar ständigt efter att alla kunder ska vara 100 % nöjda med våra lösningar.  

Öppenhet, samarbetsförmåga, entusiasm och serviceinriktad är ledorden här på Eden.  

Vi försöker stötta personalens kompetensutveckling med vidareutbildningar, praktik och interna karriärsmöjligheter.

Vi värdesätter anställda med god samarbetsförmåga som delar med sig av sina idéer, tar egna initiativ och som kan jobba självständigt i sann entreprenörsanda. Om du delar Edens värderingar och vill vara med på vår resa får du gärna höra av dig till oss. Se efter vilka lediga platser som utannonseras eller skicka en spontanansökan.

LÄS MER

En del av Cott Corporation

Sedan 2016 är Eden Springs en del av Cott Corporation (NYSE:COT; TSX:BCB), ett företag med ett stort varierat dryckesutbud med den volymmässigt största nationella närvaron på den nordamerikanska och europeiska vattenkylare- och dryckesmarknaden. Cott är ledande inom kafferosteri och iste-blandningar till den amerikanska livsmedelsindustrin och är en av världens största tillverkare av drycker på uppdrag av återförsäljare, varumärkesägare och distributörer.

Cott når över 2,3 miljoner kunder eller leveransställen över hela Nordamerika och Europa med stöd av strategiskt placerade sälj- och distributionsfaciliteter, grossister och distributörer. Detta gör det möjligt för gruppen att på ett effektivt sätt ge service till verksamheter, företag, restaurangkedjor, hotell, stora och små återförsäljare och den offentliga sektorn. Mer information hittar ni på: www.cott.com

För ytterligare information om Cotts Code of Conduct, klicka här.

VILL DU VETA MER?

Vill du veta mer om Edens värld? Läs våra pressmeddelande, följ vår blogg och anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om allt som rör vatten, kaffe och välbefinnande på arbetsplatsen!

 • HETASTE VATTEN- & KAFFENYHETER

  Nyheter
  Nyfiken på vad som händer hos Eden Springs? Läs våra pressmeddelande här!
 • Källan till välbefinnande - blogg

  Blogg
  Pigga upp din arbetsplats och håll motiviationen uppe hos dina anställda med tips från vår blogg - klicka här!
 • Prenumerera på Edens nyhetsbrev

  Nyhetsbrev
  Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev får du intressanta fakta om vatten och kaffe och blir även bland de första som får reda på våra erbjudande och nyheter!