Öka dina kaffekunskaper – här kommer de rätta svaren på vårt stora kaffequiz!

Öka dina kaffekunskaper

I samband med Internationella kaffedagen lanserade vi ett kaffequiz som testade respondenternas kaffekunskaper med tio kluriga frågor. Nu avslöjar vi vad deltagarna på quizet faktiskt vet om drycken vi älskar. Se de rätta svaren och öka din egen kaffekunskap på samma gång!

Nästan 90% av respondenterna visste hur orostat kaffe såg ut. De gråaktiga fröerna av kaffebäret ändrar färg och ökar i storlek, men likheten mellan de orostade och rostade kaffebönorna är fortfarande klart märkbar.

Läs mer

10 saker vi älskar med kaffe

10 saker vi älskar med kaffe

Internationella kaffedagen var lördagen den 1 oktober, men vi på Eden firar kaffet under hela oktober månad. I firandet av kaffedagen samlade vi ihop 10 anledningar till att älska kaffe.

1. Kaffe är naturligt

Kaffe är en naturlig produkt som kan drickas i sin renaste form som en espresso eller en americano. Kaffe är laddat med antioxidanter och nyttiga näringsämnen som är bra för din kropp. Vitaminer som är inkluderade är: Vitamin B3, Magnesium, Vitamin B2, Vitamin B5 och Mangan och Kalium.

2. Kaffearom

Läs mer

Sådant kaffe, sådant företag

Sådant kaffe, sådant företag

Arbetsgivare kan avskräcka nästan en tredjedel av sina potentiella medarbetare redan under intervjustadiet genom att glömma bort enkla gester så som att erbjuda högkvalitativa varma drycker eller att erbjuda ett glas vatten. Detta är bara ett av de tankeväckande resultaten av forskning från Eden Springs, Europas ledande leverantör av dryckeslösningar till arbetsplatsen.

Läs mer

Kaffe är källan till extra energi på arbetsplatsen

Kaffe är källan till extra energi på arbetsplatsen

När vatten kan ses på som basen för välmående och produktivitet, ger kaffe den extra energin som skapar skillnaden mellan bra och utmärkta prestationer. För de flesta av oss går ingenting upp mot lukten och smaken av nybryggt kaffe.

När vi startar med en ny arbetsuppgift, som kräver extra koncentration, är ofta det första vi gör att fylla kaffekoppen. Kaffe som ofta dricks för njutningens skull, har visat sig vara en källa till både produktivitet och energi. Kaffe är också den mentala stimulansen som håller människor fokuserade och kreativa. 

Läs mer

Så här ska du tillaga och förvara ditt kaffe

Så här ska du tillaga och förvara ditt kaffe
Robert Paulig Roasterys chefssmakare berättar: så här ska du tillaga och förvara ditt kaffe

Det kan låta som en enkel sak att göra kaffe, men i verkligheten är det en ganska komplicerad resa som kaffet gör från böna till kopp. Den slutgiltiga smaken påverkas av fem viktiga faktorer: rostningsgrad, malningsgrad, extraktionstid, vattnets temperatur samt rätt förvaring, berättar Robert Paulig Roasterys chefssmakare Kim Hilden. 

Läs mer

Robert Paulig Roasterys chefssmakare berättar: Detta är höstens kaffetrender

Detta är höstens kaffetrender

Robert Paulig Roasterys chefssmakare Kim Hilden tipsade Eden om höstens hetaste kaffetrender. 

Det traditionella svenska ljusrostade bryggkaffet har hamnat i skuggan av eleganta italienska espressobaserade drycker. Enligt Kim Hilden håller trenden dock på att vända. Bryggkaffe kommer i högre grad att vara förstahandsvalet för trendmedvetna kaffedrickare, och särskilt moderiktigt är det att brygga kaffe själv manuellt. Vid manuell bryggning kan du själv påverka den slutliga dryckens smak genom att ändra på bryggningstid, vattnets temperatur och bryggteknik. 

Läs mer

6 situationer i arbetet där kaffe är den enda lösningen

Situationer i arbetet där kaffe är den enda lösningen

Ibland kan vissa arbetssituationer eller uppgifter verka oändliga eller oöverkomliga utan rätt arbetsredskap. Hos Eden Springs vet vi hur man kan lösa kontorets värsta skräckscenarion – oftast är det inte mer komplicerat än en nybryggd kopp kaffe. 

Långa möten  Möten som drar ut på tiden kan ibland kännas som en oändlig uppförsbacke utan en ångande kopp kaffe. Kaffe stimulerar det centrala nervsystemet, vilket håller dig vaken och på alerten under hela mötet, så att du får chansen att framföra dina geniala idéer för dina kolleger. 

Läs mer

Kaffe - de nordiska ländernas svarta guld

Kaffe - de nordiska ländernas svarta guld

Det säger sig självt att kaffe är en viktig del av den nordiska kulturen. Kaffe är närvarande i sociala situationer, allt från spontana träffar till officiella festligheter, och det skapar en rytm i vår vardag från morgon till kväll. Inte undra på att man i Norden dricker mest kaffe i världen; år 2013 var Finland, Norge och Danmark i täten i en undersökning om kaffekonsumtion med en konsumtion om nästan 10 kg per person och Sverige strax under med cirka 7 kg per person. 

Läs mer

Eden Springs och Arvid Nordquist bjuder på premiumkaffe på kontoret

Eden Springs och Arvid Nordquist bjuder på premiumkaffe på kontoret

Eden Springs och Arvid Nordquist har samarbetat under många år för att kunna erbjuda högklassigt kaffe i kaffeautomaterna på svenska kontor. Tack vare samarbetet har Eden nu ett stort antal högklassiga kaffesorter i sitt sortiment. Vårt kaffe passar den svenska smaken och ger kafékvalitet under varje kaffepaus. 

Läs mer

Kaffe latte erövrar kontoren

Kaffe latte erövrar kontoren

Den svenska kaffekulturen håller tydligt på att förändras. Under de senaste åren har företagens förväntningar på sina kaffeleverantörer ökat avsevärt. Om en kund kan stanna vid ett Café på väg till arbetet för att ta med sig en läcker Latte Macchiato, skulle väl detta kunna finnas på arbetsplatsen också. Eden Springs, Sveriges ledande leverantör av vattenlösningar för företag, vill ändra på detta genom att ta Caféet till kontoret. 

Läs mer