Eden sponsrar världsmästerskapen i orientering 2018

Augusti 10, 2018

Eden är en av sponsorerna av Världsmästerskapen i orientering 2018 i Lettland. Tove Alexandersson, här med Natalia Gemperle från Ryssland, 2018 års världsmästare i mellandistans, är en av världens bästa kvinnliga orienterare. Tove har mer än 20 guldmedaljer i Europa- och Världsmästerskap i orientering under de senaste 5 åren.

Att övertyga företaget: Argument för koldioxidneutralitet

Augusti 27, 2018
Uganda

Eden Springs genomförde en undersökning bland investerare, kunder och anställda som gjorde det klart att företagets viktigaste intressenter ville ha klimatförändringar. Detta motiverade företaget att intensifiera sitt CarbonNeutral® företags program, som redan omfattas av Storbritannien, Skandinavien och Schweiz, för att inkludera produktanvändning, själva produkterna, företaget och elförbrukningen i hela Europa.

Ledande på marknaden för klimatåtgärder

Ledande på marknaden för klimatåtgärder
December 14, 2018
Eden Springs hjälper tusentals europeiska kunder att vidta åtgärder mot klimatförändringarna genom sitt CarbonNeutral®-program.

Eden Springs International, Europas ledande leverantör av vatten och kaffe till arbetsplatsen, har kompenserat över 141 000 ton koldioxid sedan 2010 - motsvarande mer än 1,4 miljoner flygningar i ekonomiklass från London till Berlin eller över 16 500 bilresor runt jorden.

För sju år sedan förstod Eden Springs värdet av att stärka sitt rykte som ett ansvarstagande företag genom att hjälpa sina europeiska kunder att vidta åtgärder mot klimatförändringar genom upphandling av certifierade CarbonNeutral vatten- och kaffelösningar.

Eden stödjer World Water Day genom att bidra till rent vatten i Afrika

April 19, 2017
Eden stödjer World Water Day genom att bidra till rent vatten i Afrika

Den 22 mars varje år uppmärksammas World Water Day som en positiv påminnelse om hur viktigt vatten är i världen. Det väcker också medvetenhet om de nästan en miljard människor som inte har tillgång till rent vatten i världen. Vi på Eden Springs stödjer initiativet till World Water Day.

Eden Springs stödjer gräsrotsforskning i Tanzania

Eden Springs stödjer gräsrotsforskning i Tanzania
April 19, 2017
Sedan 2013 har Eden Springs stöttat gymnasieskolor i den kaffeodlande delen av norra Tanzania

Sedan 2013 har Eden Springs stöttat gymnasieskolor i den kaffeodlande delen av norra Tanzania som en del av sitt välgörenhetssamarbete med non-profit-organisationen People Help People – One World (PHPOW). Detta har starkt bidragit till att förbättra villkoren för de lokala gymnasieeleverna, vilket har lett till att fler studerar och får bättre provresultat än någonsin tidigare. 

Klimatkompenserat – Eden Springs har lösningarna för miljö- och socialt medvetna kunder

April 19, 2017

Eden Springs, Europas ledande leverantör av vatten- och kaffelösningar för kontorsmiljöer, har klimatkompenserat över 184 000 ton CO2 sedan 2010. Detta motsvarar drygt 380 000 flygresor över Atlanten! 

Det var i samband med den årliga utvärderingen och certifieringen som tillhandahålls av The CarbonNeutral Company som denna milstolpe inom Eden Springs miljöarbete uppmärksammades. 

Företag som vill minska sin egen miljöpåverkan och bidra till att motverka globala klimatförändringar kan med fördel välja Eden Springs certifierat klimatneutrala vatten- och kaffelösningar. 

Eden Springs ger dig bubbelvatten på kontoret

April 19, 2017
Eden Springs ger dig bubbelvatten på kontoret

Det finns ett stort intresse över hela Europa för hälsosammare alternativ till läskedrycker och andra smaksatta drycker. Därför lanserar nu Eden Springs en källvattenkylare där du själv kan göra ”bubbelvatten” med en inbyggd kolsyrepatron. Tack vare denna innovation kan arbetsgivaren ge personalen tillgång till både stilla och kolsyrat mineralvatten – det är bara att trycka på en knapp.

Kaffe av kafékvalitet vid ditt skrivbord

Oktober 20, 2017
Kaffe av kafékvalitet vid ditt skrivbord

Europas ledande leverantör av drycker på arbetsplatsen, Eden Springs, har gått inlett ett samarbete med kaffemaskinsexperterna hos Animo, för att införa kaffe av kafékvalitet på arbetsplatser i Norden. 

Den omfattande menyn av drycker man hittar på ett kafé i stadskärnan är nu tillgänglig för Nordiska kaffekonnässörer på arbetsplatser tack vare kaffemaskinen Animo Optifresh från Eden Springs. Nu kan du välja bland 12 välsmakande drycker, gjorda på färska bönor eller malet kaffe, inklusive traditionellt bryggkaffe, espresso, cappuccino och latte macchiato. 

Eden Springs meddelar förvärv av Nestlé Waters Direct

April 19, 2017
  • Efter förvärvet kommer Eden Springs vatten- och kaffekundbas att uppgå till cirka 1 miljon kunder.
  • Den nya skalan på verksamheten möjliggör för ytterligare förbättra Eden att ytterligare förbättra service och utbud för kunder runtom i Europa

Eden Springs har bekräftat förvärv av fem företag inom vattenkylarbranschen från Nestlé Waters Direct (NWD), som ingår i Nestlé Waters. Affären innebär anskaffning av NWDs vattenkylarverksamhet i fem Europeiska länder.