Legenden om kaffe

Januari 23, 2019
Coffee Bean
Legenden om hur kaffe upptäcktes handlar om getherden Kaldi, som betade sina getter för mer än 1300 år sedan på de etiopiska högländerna i Kaffa-regionen. En dag märkte Kaldi att getterna var ovanligt livliga, de höll igång fram tills sent på kvällen och hoppade konstigt fram och tillbaka efter att ha ätit buskar av röd och grön frukt. Kaldi var nyfiken på djurens beteende och följde efter dem. I djurens betesmark fann han en mörkgrön växt med frukter som liknade körsbär. Kaldi ville göra likadant som sina getter och provade frukterna.

Eden sponsrar världsmästerskapen i orientering 2018

Augusti 10, 2018

Eden är en av sponsorerna av Världsmästerskapen i orientering 2018 i Lettland. Tove Alexandersson, här med Natalia Gemperle från Ryssland, 2018 års världsmästare i mellandistans, är en av världens bästa kvinnliga orienterare. Tove har mer än 20 guldmedaljer i Europa- och Världsmästerskap i orientering under de senaste 5 åren.

Att övertyga företaget: Argument för koldioxidneutralitet

December 19, 2018
Uganda

Eden Springs genomförde en undersökning bland investerare, kunder och anställda som gjorde det klart att företagets viktigaste intressenter ville ha klimatförändringar. Detta motiverade företaget att intensifiera sitt CarbonNeutral® företags program, som redan omfattas av Storbritannien, Skandinavien och Schweiz, för att inkludera produktanvändning, själva produkterna, företaget och elförbrukningen i hela Europa.

Varför källvatten?

December 14, 2018
 Varför källvatten?

Eden levererar gott hälsosamt vatten direkt till dig och din arbetsplats på ett enkelt och bekvämt sätt. Det enda du behöver göra är att dricka. Ett av de mest effektiva sätten att ta hand om ditt välbefinnande är att just dricka vatten av god kvalitet. Edens vatten kommer från noga utvalda källor, långt ifrån föroreningar.

Edens nya kylare Storm förändrar vår syn på vattenkylare

December 14, 2018
Edens nya kylare Storm förändrar vår syn på vattenkylare

Under andra halvåret 2017 introducerade Eden de första exemplen på de nya vattenkylarna från Storm vattenkylarna. Storm är en unik vattenkylare med differentierad fördel: vattenflaskan är placerad i ett skåp under maskinen. Med Storm behöver du inte längre lyfta tunga vattenflaskor upp på vattenkylaren.

Hög teknisk och hygienisk standard

Ledande på marknaden för klimatåtgärder

December 14, 2018
Ledande på marknaden för klimatåtgärder
Eden Springs hjälper tusentals europeiska kunder att vidta åtgärder mot klimatförändringarna genom sitt CarbonNeutral®-program.

Eden Springs International, Europas ledande leverantör av vatten och kaffe till arbetsplatsen, har kompenserat över 141 000 ton koldioxid sedan 2010 - motsvarande mer än 1,4 miljoner flygningar i ekonomiklass från London till Berlin eller över 16 500 bilresor runt jorden.

För sju år sedan förstod Eden Springs värdet av att stärka sitt rykte som ett ansvarstagande företag genom att hjälpa sina europeiska kunder att vidta åtgärder mot klimatförändringar genom upphandling av certifierade CarbonNeutral vatten- och kaffelösningar.

Kärleken mellan kaffe och arbete

December 19, 2018
Kärleken mellan kaffe och arbete

Det starka bandet mellan kaffe och arbete är en grundläggande del av vårt moderna samhälle och själva kärnan i dagens arbetsliv. Medarbetare som söker efter något smakrikt att komplettera sin arbetsdag med har funnit fördelarna med en god kopp kaffe och visar få tecken på att vilja sluta med koffeinintaget.

Vi vet att kaffe och jobb är en evig kärleksaffär - men vad är deras ursprungliga historia och vad exakt är det som gör den här kärleken så stor?

Det här kan hända om du dricker för lite vatten på jobbet

December 14, 2018
Det här kan hända om du dricker för lite vatten på jobbet

Tinningen bultar, halsen och läpparna känns torra och kollegans röst låter mer och mer irriterande. Känner du igen dig? Det som du och många andra upplever är tidiga tecken på uttorkning, något du enkelt kan motverka – genom att dricka ett par extra glas vatten. Lättillgängligt vatten på din arbetsplats kan hjälpa dig på vägen.

Har du tröttnat på ”det gamla vanliga” vattnet?

December 14, 2018
Har du tröttnat på ”det gamla vanliga” vattnet?
Har du tröttnat på ”det gamla vanliga” vattnet? Ibland kan man bli trött på att dricka vanligt vatten – varför inte prova att ge vattnet en liten twist i sommar? Frys in iskuber med färska bär, frukt eller kryddor och använd dem i ditt vattenglas eller varför inte prova att smaksätta vattnet för att pigga upp din arbetsdag och ge dig lite extra energi?
 
Följ de fyra enkla stegen i bilden nedan och du får sommarens kanske godaste glas vatten!
1. Välj dina favoritingredienser

Uttorkning: Faktiska fakta

December 14, 2018
Uttorkning: Faktiska fakta

Håll dig uppfriskad med ett glas kylt vatten!

Vatten utgör över två tredjedelar av människokroppen. Vatten hjälper till att mjuka upp lederna och ögonen, hjälper matsmältningen, spolar bort avfall och toxiner och håller huden frisk. 

Tidiga varningstecken på uttorkning:

• törstig och yr
• torr mun
• trötthet 
• mörkfärgad och starkt luktande urin
• kissar mer sällan än vanligt

Pages